Afgelopen zaterdag (31-03-2018) was het world backup day. Nog steeds gaat er veel data verloren omdat er geen (goede) backups worden gemaakt. Data Recovery Nederland waarschuwt altijd om goede backups te maken om leed te besparen. World backup day, data recovery

 

 

 

 

Tijd om stil te staan bij de belangrijkste punten wanneer het gaat om het maken van een backup. Met onderstaande punten zorg jij ervoor dat jij je data zo veilig mogelijk bewaakt.

1: Bepaal je backup strategie

Heb je grote bestanden (zoals video’s) waarvan je een backup wil maken? Overweeg dan een snellere schijf. Werk je op een Mac? Kies dan voor een snellere schijf met Thunderbolt.

2: Maak meerdere backups en bewaar deze op verschillende plaatsen

Maak meerdere backups. Om zeker te zijn is het altijd verstandig om meerdere backups te maken en indien mogelijk, deze op verschillende plekken te bewaren. Maak backups op verschillende manieren bijvoorbeeld op een externe schijf en in de cloud.

3: Maak een planning voor je backups

Hier heb je veel middelen voor. Vaak leveren externe schijf fabrikanten gratis software waarmee je backups (automatisch) kunt plannen. Handig omdat je er niet echt meer bij stil hoeft te staan.

4: Ontkoppel je backup

Heb je een backup gemaakt op een externe schijf? Koppel deze dan los en bewaar deze op een veilige plek. Op deze manier ben je veiliger voor virusaanvallen, inbraken en hacks.

5: Toch je data kwijt?

Geen paniek. Data Recovery Nederland is dé data recovery specialist. Neem contact met ons op om te kijken wat we voor jou kunnen doen.