DRN | Locaties
DRN Amsterdam Keizersgracht 62-64
1015 CS Amsterdam
DRN Rotterdam Lichtenauerlaan 102-120
3062 ME Rotterdam
DRN Utrecht Papendorpseweg 100,
WTC Papendorp
3528 BJ Utrecht
DRN Uden Rondweg 55
5406 NK Uden
DRN Groningen Paterswoldseweg 806,
9728 BM Groningen
DRN Zwolle Dr. van Deenweg 13,
Business Park
8025 BP Zwolle
DRN Maastricht Robert Schumandomein,
Ground floor & 2nd floor
6229 ES Maastricht

Harddisk reparatie

In het overgrote deel van de aangemelde cases voeren onze technici een succesvolle harddisk recovery uit. Hiervoor wordt met technisch geavanceerde apparatuur in een clean room laboratorium gewerkt. Eerst wordt de diagnose gesteld en dan wordt de reddingsoperatie uitgevoerd. Onze technici beschikken over een zeer ruime ervaring met het herstellen van data bij alle soorten problemen met harde schijven.

Via onze website kunt u gemakkelijk en snel een diagnoseofferte aanvragen. Na de diagnose weet u exact waar u aan toe bent en hoe wij uw data kunnen redden.

Online aanmelden | Werkwijze | Prijzen

Engineer-DRN-LABHarddisk recovery

Data Recovery Nederland biedt de meest professionele en betrouwbare oplossing bij fysieke recovery. Met onze kennis, hulpmiddelen en cleanroom is uw waardevolle data in betrouwbare handen.

In 95% van alle gevallen slagen wij erin de data te recoveren. Dat lijkt ons een geruststellende gedachte.

 

Harddisk Recovery Service

Data-Recovery-Nederland-Engineer

Helaas kan iedere mediadrager tijdens een crash defect raken. De defecten zijn te onderscheiden in twee varianten. Softwarematig of fysiek defect. Dit zal dus eerst onderzocht moeten worden. U kunt heel eenvoudig een beroep doen op onze diagnose service. Data Recovery Nederland zal uw mediadrager analyseren om de schade vast te stellen. U ontvangt een diagnoserapport inclusief een exacte prijsopgave.

Fysieke recovery is een vorm van datarecovery waarbij er door middel van reparatie van beschadigde onderdelen toegang gecreëerd wordt tot de sectoren van de mediadrager. Een cleanroom is van cruciaal belang vanwege de stofvrije ruimte welke noodzakelijk is om een harde schijf veilig te openen zonder verdere schade aan te richten. Als uw schijf tikkende geluiden maakt en/of niet in BIOS herkend wordt dan moet het in de meeste gevallen geopend worden om interne onderdelen te vervangen.

Als uw harde schijf vreemde geluiden maakt, dan  is de kans groot dat er onderdelen beschadigd zijn. Een tikkende harde schijf is een veel voorkomend probleem. Zodra de lees/schrijfkoppen beschadigd zijn, wordt u aangeraden de harddisk niet meer te gebruiken om de kans op een succesvolle recovery hoog te houden. Dit probleem herkent u aan tikkende of krassende geluiden.  In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door een val, tik of een stroomonderbreking. Harde schijven die sectorschade hebben, veroorzaken ook vaak een lees/schrijfkop crash.

Computer HDD, werkstations, laptop harddisk, PDA’s en zelfs digitale camera’s met de volgende problemen:

 Start niet op 
 Virus 
 Ontoegankelijke schijf of partitie 
 Niet mogelijk om data te openen 
 Corrupte data 
• Harde schijf crash 
• Harde schijf gevallen 
• Brand-of waterschade 
• Data (per ongeluk) gewist

Herstelproces

Als de mediadrager ontoegankelijk is, testen wij allereerst de onderdelen en analyseren we nauwkeurig de harddisk om vast te stellen of het probleem van fysieke aard is.

In de meeste gevallen, impliceert het reparatieproces het herstructureren van de gegevens door de low-level data te onderzoeken en te bepalen welke moeilijke situaties aan de structuren van het dossiersysteem nodig zijn om toegang te krijgen tot de logische gegevens.

Recovery wordt uitgevoerd op de clone van uw mediadrager. Dit wil zeggen dat we eerst een identieke kopie maken van uw mediadrager door de sectoren sector te clonen. Op deze manier zal het nooit verder beschadigd raken.

Class 100 Cleanroom

Om een harde schijf te kunnen openen om beschadigde onderdelen te vervangen maken wij gebruik van onze cleanboxen. Harddisk data recovery is de 1e fase in een complete data herstel proces. Vervolgens dient de corrupte data te worden gerepareerd en gecontroleerd. Voordat we hier aan beginnen ontvangt u uiteraard een diagnose rapport waarin is aangeven wat voor acties er vereist zijn om uw data compleet te herstellen. Uw mediadrager wordt dus eerst geanalyseerd.

Nadat is onderzocht welke stappen er vereist zijn voor het recoveryproces, wordt er contact met u opgenomen. Er zal geen werk verricht worden zonder uw toestemming. Zodra wij uw goedkeuring hebben ontvangen, gaan onze technici aan het werk. U ontvangt alle herstelde data op een mediadrager. Afhankelijk van de hoeveelheid data heeft u de keuze om uw herstelde data te ontvangen op een externe harde schijf, CDROM of DVD.

Bekijk hier een aantal case studies:

Case study harde schijf recovery
Case Study Flash
Case study laptop harde schijf
Case Study RAID 5 met 17 schijven
Case study USB / Firewire Harddisk
Case study harde schijf recovery

Snel & Veilig uw data terug
  • 100% Data Garantie
  • Geen data geen kosten
  • 95% Slagingspercentage
  • Gratis diagnose