Advies Bij Dataverlies

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Zorg voor een herstelplan en maak regelmatig back-ups.
Bewaar de back-ups op een veilige plaats. Test of de back-up werkt en of u het systeem terug
kan zetten naar een staat waarin alles normaal functioneert.

section-view-files

Verwijderde Data

Als u merkt dat bestanden zijn verwijderd of verdwenen zonder een duidelijke verklaring, maak in dat geval geen nieuwe data aan, verplaats geen bestanden en sla geen nieuwe data op. Indien u deze stappen wel uitvoert, dan verkleint u de kans op een compleet herstel. Mocht u gebruik maken van een Recovery programma, wat wij echter afraden, installeer dan niets op de schijf waar de data van verloren is gegaan.

Klikkende, krassende of tikkende geluiden

Zet onmiddellijk uw systeem uit als u merkt dat uw harde schijf klikkende, krassende of andere vreemde geluiden maakt. Doet u dat niet, dan is de kans groot dat de schijf ernstige schade oploopt.

section-view-sound
section-view-list

Maak een overzicht van de laatste handelingen

Noteer  wat er precies gebeurd is. Probeer een overzicht te maken van de voor u belangrijke bestanden. Controleer of er een back-up aanwezig is.

Vermijd hoge/lage temperaturen

Stel uw harde schijf niet bloot aan extreem warme of koude temperaturen. Constante warmte kan de duurzaamheid van uw harde schijf verkorten, de prestaties verminderen en kan de elektronische onderdelen beschadigen.

section-view-temperatuur
section-safe

Stabiel, schoon en veilige omgeving

Plaats uw computer niet op een onstabiele of mobiele plek. Iedere schok of stoot kan de harde schijf tijdens werking beschadigen. Het is van uiterst belang om een stabiele en veilige plek te vinden voor uw computer.

0413 270 314

Dreigt uw data verloren te gaan?

Geen paniek, wij herstellen uw data.

REFERENTIES

logos-footer12