Gratis diagnose
95% slagingspercentage
Geen data, geen kosten!
Gratis diagnose
95% slagingspercentage
Geen data, geen kosten!
Gratis diagnose
95% slagingspercentage
Geen data, geen kosten!
Gratis diagnose
95% slagingspercentage
Geen data, geen kosten!

Advies Bij Dataverlies

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Zorg voor een herstelplan en maak regelmatig back-ups.
Bewaar de back-ups op een veilige plaats. Test of de back-up werkt en of je het systeem terug
kan zetten naar een staat waarin alles normaal functioneert

Verwijderde Data

Als je merkt dat bestanden zijn verwijderd of verdwenen zonder een duidelijke verklaring, maak in dat geval geen nieuwe data aan, verplaats geen bestanden en sla geen nieuwe data op. Indien je deze stappen wel uitvoert, dan verklein je de kans op een compleet herstel. Mocht je gebruik maken van een Recovery programma, wat wij echter afraden, installeer dan niets op de schijf waar de data van verloren is gegaan.

Klikkende, krassende of tikkende geluiden

Zet onmiddellijk jouw systeem uit als je merkt dat jouw harde schijf klikkende, krassende of andere vreemde geluiden maakt. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat de schijf ernstige schade oploopt.

Maak een overzicht van de laatste handelingen

Noteer wat er precies gebeurd is. Probeer een overzicht te maken van de voor jou belangrijke bestanden. Controleer of er een back-up aanwezig is.

Vermijd hoge/lage temperaturen

Stel jouw harde schijf niet bloot aan extreem warme of koude temperaturen. Constante warmte kan de duurzaamheid van jouw harde schijf verkorten, de prestaties verminderen en kan de elektronische onderdelen beschadigen.

Stabiel, schoon en veilige omgeving

Plaats jouw computer niet op een onstabiele of mobiele plek. Iedere schok of stoot kan de harde schijf tijdens werking beschadigen. Het is van uiterst belang om een stabiele en veilige plek te vinden voor jouw computer.