Bij zomers weer stromen datadragers binnen die het hebben begeven voor het warme weer. Het is deze zomer warmer dan gebruikelijk en dat zorgt voor nog meer dataverlies dan gebruikelijk. Door het warme weer raken (vooral oudere) schijven oververhit door slechte koeling. Ook zorgt de zomer voor meer stof en een hogere luchtvochtigheid.

Er is tevens een toename te zien in laptops en smartphones met waterschade. Mensen nemen hun laptop of smartphone mee als ze gaan zwemmen en dan wil het wel eens gebeuren dat deze per ongeluk in het water valt.

Advies ter voorkoming van dataverlies bij zomers weer:

  • Zorg voor goede koeling. Zowel qua hardware (ventilator, koelpasta) als de ruimte waarin de datadrager zich bevindt. Oververhitting is de grootste boosdoener in de zomermaanden.
  • Zet je computer en andere data op netstroom uit bij onweer of tref maatregelen waarbij overspanningspieken worden opgevangen.
  • Ga niet op de rand van het zwembad zitten of liggen met je laptop, camera of smartphone die niet waterdicht is.

Toch te maken met dataverlies?

Is het al te laat en is jouw data niet meer toegankelijk? Geen paniek. Stop onmiddellijk alle acties en neem contact op met onze data recovery experts. Onderneem absoluut geen amateuristische pogingen om de data te herstellen. Dit zal de situatie verergeren en soms leiden tot onherstelbare data.