‘Clear History’ is de nieuwe privacy-instelling die gebruikers inzicht geeft wat betreft de internetgeschiedenis dat het sociale platform bijhoudt. Tevens is er de mogelijkheid tot het wissen van de data. Dit heeft oprichter Mark Zuckerberg bekend gemaakt tijdens de ontwikkellaarsconferentie F8 van Facebook in San Jose, Californië.

Volgens Zuckerberg is de vraag ontzettend groot naar een manier om te zien welke data Facebook precies over hen verzamelt. Het gaat in de toekomst mogelijk worden om te zien op welke sites en in welke applicaties Facebook een gebruiker gevolgd heeft.

Deze gedragsdata kunnen gebruikers in het vervolg dus zelf verwijderen. “De gebruikerservaring wordt mogelijk wel minder”, aldus Zuckerberg. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de dienst beschikbaar wordt. Facebook spreekt over enkele maanden.

Het inzichtelijk maken van de data volgt op de kritiek die Facebook onlangs heeft gekregen. Zuckerberg zegt van zijn verhoor bij het Amerikaanse Congres te hebben geleerd dat Facebook meer duidelijkheid moet verschaffen.