In deze blog alles over het belang van online back ups en de mogelijkheden die er zijn als je al te maken hebt gehad met dataverlies. En die zijn er! Er zijn vaak nog genoeg mogelijkheden om verloren gewaande informatie terug te halen.

We komen het in ons werk maar al te vaak tegen; ondernemers en managers die ten einde raad zijn. Een stroomstoring, virus of ouderwetse systeemcrash kan catastrofale gevolgen hebben voor iedere bedrijfsvoering, indien er onvoldoende rekening mee gehouden is. Voor veel ondernemingen is het een ‘ver van mijn bed show’. Men gaat er simpelweg vanuit dat het hen niet zal overkomen of realiseert zich überhaupt de mogelijkheid niet. Toch moet je je eens voorstellen wat bijvoorbeeld het verlies van al je klantgegevens, of het een week lang onbereikbaar zijn van de website inhoudt voor je onderneming.

Fysieke back ups hebben zo hun beperkingen. Vaak zijn ze onderdeel van hetzelfde systeem of kantoor wat ze deels voor dezelfde gevaren vatbaar maakt. Zelfs een externe harde schijf brengt risico’s met zich mee. De meeste virussen worden pas hinderlijk nadat zij zich enige tijd in je systeem genesteld hebben. In dat opzicht verschillen computervirussen maar weinig van de welbekende verkoudheid en griep. Grote kans dus dat ook jouw back up geïnfecteerd raakt.

Een online back up heeft zo zijn voordelen. Back ups worden, geheel automatisch, periodiek naar afzonderlijke datacentra gestuurd. Groot voordeel is dus dat je er niet zelf aan hoeft te denken om steeds back ups te maken. Ook ben je niet gevoelig voor stroomstoringen en systeemcrashes. Dan blijven natuurlijk de virussen over; waarschijnlijk de grootste – nog steeds in omvang toenemende – bedreiging voor elk systeem. Periodieke back ups worden in de datacentra gecompartimenteerd opgeslagen. Dus in het onwaarschijnlijke geval dat een virus zelfs de geavanceerde beveiliging van deze centra weet te ontduiken, blijft het virus beperkt tot de betreffende back up. Door simpelweg een oudere, niet geïnfecteerde back up op te vragen, tackel je dus ook de computervirussen.

Nou denk je misschien: “Allemaal leuk en aardig, maar wat koop ik ervoor nu ik al met een crash of virus geconfronteerd ben?” In dat geval klinkt het bovenstaande natuurlijk een beetje als mosterd na de maaltijd. Gelukkig is data recovery, hoe kan het ook anders, de corebusiness van Data recovery Nederland. Dat betekent dat we ook uw verloren gewaande bestanden in veel gevallen kunnen herstellen. Om precies te zijn slagen wij in 95% van de gevallen hierin! Ben je dus al geconfronteerd met bovenstaande problematiek? Ga dan direct naar www.datarecoverynederland.nl of bel 0413-270314. Je vult direct online je gegevens in, waarna wij contact met je opnemen.