Case study fototoestel Sony A230

Gegevens
Media: SD-kaart
Capaciteit: 2 GB

Probleemomschrijving door klant

“Mijn fototoestel Sony A230 heeft een 2GB SD- kaart. Bij het downloaden van de gegevens door de PC zijn alle foto’s verdwenen en niet meer op de PC terug te vinden. Ze kunnen ook niet meer van de SD worden gehaald. Wel laat de PC zien dat de SD voor ruim de helft is gevuld. In het verleden heeft het nooit eerder problemen gegeven. Er zijn nu enkele honderden foto’s verdwenen van mijn recente vakantie. Graag zou ik willen weten of deze foto’s te redden zijn.”

Diagnose Data Recovery Nederland
Na het analyseren van deze SD kaart in de cleanroom stelde DRN vast dat de flash memory van de mediadrager beschadigd was. Commentaar over het gegevenssysteem en de gegevensstructuur is pas mogelijk na herstel van de flash. Aangezien toegang tot de gegevens op dat moment nog niet mogelijk was, kon er nog niet bepaald worden of er verdere schade verwacht kan worden.

Resultaat
Deze mediadrager is in de cleanroom van DRN behandeld. De flash chip is gedesoldeerd.  Deze is aangesloten op eigen hard/software om uitgelezen te worden. Alle blokken binnen de flash zijn succesvol uitgelezen. Vervolgens is de datastructuur handmatig hersteld en alle aanwezige data 100% uitgelezen.

De herstelde foto’s werden binnen enkele dagen retour gezonden naar de klant.