VEEL GESTELDE VRAGEN

 Algemene vragen

Mijn harde schijf is gecrasht, wat kost een recovery?

De soort- en mate van beschadiging bepalen de totale kosten. Een data recoveryproces kan zowel hardware- als softwarematig uitgevoerd worden. De schade wordt vastgesteld na onderzoek in ons lab. Bereken nu zelf online wat een diagnose en recovery in uw geval kost.

Zijn verwijderde bestanden nog te herstellen?

Verwijderde bestanden zijn in veel gevallen door ons te herstellen. Het is belangrijk om na het verwijderen van de bestanden zo min mogelijk handelingen op de harde schijf te verrichten. Voorkom overschrijving door absoluut geen verdere acties meer op de datadrager uit te voeren. Zet de datadrager uit en meld u bij ons aan voor professioneel advies.

Mijn harde schijf maakt tikkende geluiden.

Tikt uw harde schijf? Dan is waarschijnlijk de lees/schrijfkop beschadigd. Zet de harde schijf onmiddellijk uit om (onherstelbare) schade op de platters van de schijf te voorkomen. Bekijk hier een  video van een tikkende harde schijf voor een vergelijkbare situatie. Hoort u ongeveer het zelfde? Neem dan contact op met onze specialisten.

Mijn harde schijf doet niets meer, wat kan dat zijn?

Wat nu precies het probleem is, is in dit stadium lastig vast te stellen. Voor de zekerheid geldt ook hier: schakel direct uw harde schijf uit en meld u bij ons voor professioneel advies om verder defecten te voorkomen.

Mijn harde schijf heeft een piekspanning gehad, is er nog iets te doen?

Door de piekspanning is de kans groot dat er fysieke schade is opgetreden in de printplaat van de harde schijf. In dergelijke gevallen is een volledige recovery nog geheel mogelijk.

Mijn harde schijf heeft waterschade opgelopen, is er nog iets te doen?

Of een volledige recovery mogelijk is bij waterschade, is afhankelijk van een aantal factoren. Gaat het  om zoet of zout water? Is de harde schijf kort of lang in aanmerking geweest met water? Tijdens de diagnose wordt de harde schijf grondig onderzocht. In de meeste gevallen zien wij dat enkel de printplaat door de vocht beschadigd raakt. Indien de vocht toch al in de schijf is gedrongen (waardoor er condens ontstaat op de platters van de schijf) dan wordt de kans op recovery kleiner.

Mijn harde schijf is encrypted, kunnen jullie hier iets mee?

Zolang de recovery-key aanwezig is, is dataherstel van een encrypted harde schijf geen enkel probleem voor ons.

Is de oorzaak van beschadiging door jullie vast te stellen?

Het is voor ons heel lastig om een exacte oorzaak vast te stellen. Er zijn talloze oorzaken te bedenken. Wel zullen wij in alle gevallen de schade vaststellen.

Hoe groot is de kans op een volledig herstel?

In 95% van alle gevallen slagen wij er in de data volledig te herstellen.

+31 413 270 314

Ik beantwoord graag al uw vragen.
Marina van Wanrooij